Calendar istoric – 17 aprilie

În 2014 a murit Gabriel García Márquez, scriitor columbian, laureat Nobel (n. 1927)

Gabriel Garcia Marquez, 2009.jpg

A fost un scriitor columbian, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1982, pentru roman și proză scurtă, în care fantasticul și realul sunt combinate într-o lume liniștită de bogată imaginație, reflectând viața și conflictele unui continent. Este cunoscut de către prieteni drept Gabo.

Cel mai cunoscut roman al său este Cien años de soledad (Un veac de singurătate), tradus în zeci de limbi ale lumii. Literatura sa se încadrează în paradigma realismului magic.

În 1942  a murit Jean Baptiste Perrin, fizician francez, laureat al Premiul Nobel (n. 1870)

Jean Perrin 1926.jpg

A fost un fizician francez laureat al Premiului Nobel pentru Fizică în anul 1926.

În 1895 a demonstrat că radiațiile catodice sunt alcătuite din particule cu sarcină negativă, care ulterior vor fi denumite electroni.

Astăzi este marcată Ziua Internațională a Hemofiliei

Este marcată în fiecare an, în  întreaga lume şi are drept scop creșterea gradului de conștientizare a bolii și a altor tulburări de sângerare ereditare.

Hemofilia este o boală care nu se vindecă. Daca este tratată corect aduce pacientul la condițiile de viață ale unui om normal. O informare eficientă crește gradul de conștientizare, oferind posibilitatea unei diagnosticări și accesul la îngrijire pentru milioane de oameni care, altfel, rămân fără tratament.

În lume există 6,9 milioane de oameni care suferă de o tulburare de sângerare. 75% dintre aceștia nu știu, potrivit FIH.

În 1937 a avut loc apariția personajului de desene animate Daffy Duck

Cunoscut în România ca Rățoiul Daffy este un personaj fictiv din seria de desene animate Looney Tunes și Merrie Melodies de Warner Brothers. Daffy a fost primul din personajele de tip „screwball” care au apărut in anul 1937 in Porky’s duck hunt, pentru a compensa pentru personajele de tip everyman, cum ar fi Mickey Mouse și Popeye, care au fost populari mai devreme în același deceniu. Daffy este cunoscut ca cel mai bun prieten al lui Bugs Bunny și, ocazional, se autoconsideră un rival al acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *