Calendar istoric – 20 aprilie

În 2018 a murit Avicii, DJ, remixer și producător muzical suedez (n. 1989)

Avicii @ London tentparty (cropped).jpg

Cunoscut sub numele scenic Avicii, a fost un DJ, remixer și producător muzical suedez. În 2012 Avicii s-a clasat pe locul 3 în topul anual ”Top 100 DJs” publicat de către revista DJ Magazine, iar în 2013 a repetat performanța. El a fost nominalizat de zece ori la Premiile Grasy, în 2009 pentru piesa „Sunshine” în colaborare cu David Guetta  și în 2013 pentru piesa „Levels”.

Iar în 1889 s-a  născut Adolf Hitler, politician german și conducător (Führer) al Germaniei Naziste (d. 1945)

Hitler portrait crop (colorized).jpg

A fost un om politic, lider al Partidului Muncitoresc German Național-Socialist (NSDAP), cancelar al Germaniei din 1933, iar din 1934 conducător absolut (Führer) al Germaniei.

Ajuns la putere în 1933, Hitler, a transformat țara într-o dictatură monopartid bazată pe ideologia totalitaristă și autoritaristă a național-socialismului. Politica sa expansionistă agresivă este considerată principala cauză a izbucnirii celui de-al Doilea Război Mondial, soldat cu pierderi omenești colosale.

De numele său sunt legate numeroase crime împotriva umanității, printre care punerea în aplicare a unui plan naționalist și rasist de exterminare în masă a evreilor și altor „indezirabili” din Europa, precum și lichidarea adversarilor politici din Germania. Hitler a fost ales „omul anului” în 1938 de către revista americană Time.

În 1862,  Louis Pasteur și Claude Bernard finalizează experimentul care va respinge teoria generației spontane

Teoria generației spontane este o teorie științifică depășită care afirma că unele organisme vii iau naștere din materie moartă. În general se considera că mucegaiul sau viermii apar din materie neînsuflețită. Teoria generației spontane a fost un concept aristotelic și în prezent originea vieții din punct de vedere științific este explicată prin abiogeneză.

Teoria generației spontane a fost pusă la îndoială de oamenii de știință care au efectuat experimente în secolul al XVII-lea, cum ar fi naturalistul italian Francesco Redi. A fost infirmată de Louis Pasteur prin experiențele sale cu flacoane cu gât de lebădă (bouteille à col de cygne) și prin descoperirea procesului de fermentație. De asemenea a fost infirmată prin experiențele lui John Tyndall.

În 1970 a fost lansat în Marea Britanie primul album solo semnat Paul McCartney

McCartney este un cântăreț și compozitor englez, care s-a remarcat inițial ca membru component al formației The Beatles. A scris și muzică de film, astfel că în 2002 a fost nominalizat la Premiile Oscar, Grammy și Golden Globe pentru muzica originală la pelicula Vanilla Sky/Deschide Ochii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *