Calendar istoric – 29 aprilie

În 1918 a murit Barbu Ștefănescu Delavrancea, dramaturg, publicist și politician român (n. 1858)

Barbu Ștefănescu Delavrancea.jpg

A fost un scriitor, orator și avocat român, membru al Academiei Române și primar al Capitalei. Este tatăl pianistei și scriitoarei Cella Delavrancea, precum și al arhitectei Henrieta (Riri) Delavrancea, una dintre primele femei-arhitect din România.

Astăzi este  sărbătorită  Ziua Internațională a Dansului

Ziua de 29 aprilie a fost instituită drept Ziua internațională a dansului, în 1982, la inițiativa Consiliului Internațional al Dansului, organizație din cadrul UNESCO. În acest fel este celebrat atât dansul ca formă de artă, cât și fondatorul baletului modern, Jean Georges Noverre, născut la 29 aprilie 1727.

Dansul este considerat o formă universală de expresie artistică, ce depășește frontierele politice, culturale și etnice. Manifestările de Ziua Dansului pot fi spectacole speciale, cursuri deschise publicului, repetiții publice, expoziții, articole în ziare și reviste, seri dansante, programe radio și TV, vizite, spectacole de stradă etc.   

Iar în 1956 s-a născut Florin Călinescu, actor român

Este actor român de film, radio, teatru și voce, realizator de emisiuni de televiziune și jurat (din 2016) al emisiunii de televiziune Românii au talent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *