/VIDEO/Bugetul Participativ – o inițiativă care responsabilizează

Reușitele, dar și problemele pe care le-au înregistrat autoritățile locale din nordul țării, în procesul de implementare a proiectului Bugetul Meu au fost discutate în cadrul unei mese rotunde. În cadrul activității reprezentanții celor cinci unități administrativ teritoriale care implementează conceptul de bugetare participativă au avut ocazia să facă schimb de experiență și să prezinte rezultatele pe care le-au obținut până acum.

În raioanele Drochia, Sângerei și Florești autoritățile locale au alocat câte 100 de mii de lei pentru implementarea a mai multor proiecte de infrastructură. Grație bugetării participative vor fi rezolvate mai multe probleme comunitare, iar populația este informată despre cum are loc distribuirea banilor în bugetul local.

În regiunea de nord a Republicii Moldova proiectului de grant al UE „Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova” – „Bugetul meu” este implementat de Centrul Analitic Independent „Expert – Grup” în comun parteneriat  cu asociația „Caroma – Nord”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *