USARB consolidează relațiile cu Ambasadei SUA la Chișinău. Noi burse acordate în cardrul Programului SUA Fulbright English Teaching Assistant

Comunitatea academică a USARB va beneficia de noi oportunități de explorare a limbii engleze. Administrația Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălţi a avut o întrevedere cu reprezentanții Ambasadei SUA la Chișinău și bursierii Programului Fulbright ETA în cadrul căreia au discutat despre procesul de acordare a asistenței didactice în studierea limbii engleze.

Rectorul Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălţi Natalia GAȘIȚOI a adresat un mesaj de gratitudine reprezentaților Ambasadei SUA la Chișinău, menționând parteneriatul eficient și oportunitățile de mobilitate academică bilaterală USARB și din SUA prin intermediul Programului Fulbright.

Deținătoarea bursei Programului SUA Fulbright English Teaching Assistant (ETA) Emma LANE, originară din statul Michigan, absolventa Franklin & Marshall College, Lancaster, Pennsylvania, va oferi asistență didacică de limba engleză.

Valentina PRIȚCAN, prorector pentru activitate științifică și relații internaționale, Viorica CEBOTAROȘ, Eugenia MARDARI, asistent pentru afaceri publice, Ambasada SUA la Chișinău au punctat elementele programului de activitate care urmează a fi implemetat în USARB de către Emma LANE, evenimentele de care va putea beneficia comunitatea academică a USARB în explorarea limbii engleze

Programul Fulbright ETA plasează absolvenți recenți și tineri profesioniști în calitate de asistenți didactici de limba engleză în școli sau universități din străinătate – contribuind la îmbunătățirea abilităților și cunoștințelor de limbă engleză ale studenților străini, în timp ce își sporesc propriile cunoștințe lingvistice și culturale ale țării gazdă.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *