Primul traseu turistic de 120 km, lansat în nordul R. Moldova cu susținerea Poloniei

Douăsprezece localități din raioanele Edineț, Râșcani și Glodeni vor fi unite într-un traseu eco-turistic „Stâncile Prutului”. Traseul este creat în cadrul Proiectului implementat de Fundația Terra Humana din Varșovia și Asociația obștească „Moștenitorii” din Bălți, scrie tvn.md.

În cadrul proiectului, 19 reprezentanți ai autorităților locale și ai afacerilor din turismul rural vor participa la o vizită de informare în nordul Poloniei. În perioada 22 noiembrie- 2 decembrie, delegația din Republica Moldova va vizita câteva zeci de pensiuni, restaurante, muzee și alte atracții de pe mai multe trasee turistice.

Delegația din Republica Moldova va vizita traseele „Călătorie cu Pan Tadeusz“, „Drumul Crucii Kopaszewo”, „Traseul Regele Stanisław Leszczyński”, mai multe castele și mănăstiri poloneze, trasee parcurse pe trăsuri trase de cai și chiar un muzeu al distilatelor.

Traseul eco-turistic „Stâncile Prutului” va include localitățile Viișoara, Cobani și Camenca din raionul Glodeni, Costești, Văratic, Druța, Boroseni și Mihăileni din Râșcani și Brânzeni, Gordinești și Fetești din Edineț.

Proiectul „Crearea traseului eco-turistic Stâncile Prutului în raioanele Edineț, Râșcani și Glodeni” va fi implementat în perioada 2021-2023. În cadrul acestuia va fi dezvoltată o ofertă ecoturistică integrată, utilizând experiența poloneză și fortificând implicarea membrilor a 12 comunități rurale (câte patru din fiecare raion) în dezvoltarea socio-economică locală, prin sporirea potențialului turistic al localităților și înregistrarea oficială a rutei turistice naționale.

Proiectul este finanțat de către Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone în cadrul programului „Asistența poloneză pentru dezvoltare 2021”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *