STUDEM a anunțat rezultatele Programului de Granturi pentru Consilii de Elevi. Află cine sunt câștigătorii și ce proiecte vor implementa

Programul de granturi pentru consilile de elevi le oferă posibilitatea tinerilor din instituțiile de învățământ partenere să obțină finanțarea ideilor sale. Astfel, STUDEM a decis finanțarea a 4 proiecte, care vor primi suma de 8 000 de lei pentru a-și realiza proiectele în cadrul instituției sale de învățământ.

  • Liceul Teoretic ,,Bogdan Petriceicu Hașdeu”

Consiliul de elevi au în plan realizarea proiectului Social Club Hasdeu, scopul căreia este creșterea gradului de socializare în rândul elevilor. Aceștia își propun să amenajeze un spațiu de interacțiune între elevi, să desfășurare mai multe activități extracurriculare, instruiri privind comunicarea între grupuri și ascultarea activă.

  • Liceul Teoretic ,,George Coșbuc”

Elevii din Liceul Teoretic ,,George Coșbuc“ vor efectua o vizită la Parlamentului Republicii Moldova în care vor afla mai multe despre organul legislativ al țării. Deasemenea vor avea parte de activități în afara orelor de curs despre importanta implicarii tinerilor in procesele decizionale. Proiectul are drept scop trezirea spiritul civic elevilor din clasele VIII-IX.

  • Liceul Teoretic ,,Vasile Alecsandri

În Liceul Teoretic ,,Vasile Alecsandri” va apărea un ziar editat de consiliul de elevi. Prin intermediul acestuia vor fi publicate noutățile liceului dar și cele mai importante anunțuri. Tinerii vor să obțină o înțelegere strategică a modului în care un ziar local poate avea un impact asupra comunității școlare prin intermediul implementării initiativei date. 

  • Colegiul Pedagogic ,,Ion Creangă” din Bălți

Colegiul pedagogic dorește sa motiveze membrii consiliului, dar și pe cei care-și fac studiile în aceasta instituție sa fie activi și entuziasmati în cadrul desfășurării activităților și ședințelor. Astfel, ei vor amenaja spațiul în care tinerii se vor refugia în timpul pauzelor, vor avea loc activități școlare. De asemenea vor avea loc mai multe instruiri ce vor ajuta membrii consiliului să coopereze și să comunice mai eficient.

Citește și ,,Află care sunt proiectele finanțate de STUDEM în cadrul Programului de Granturi mici Pentru Tineri”.

Acest material este realizat de Centrul de Tineret STUDEM în parteneriat cu Asociația Obștească „Nord Press Club”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *